Lineconnector

Beschrijving

Best Care Solutions B.V. heeft tot doel zorginnovaties die vanuit de zorg ontstaan zijn het levenslicht te laten zien en daarmee zorg betaalbaar te houden en veiligheid voor de patiënt en medewerker te vergroten. Dit doel kon Best Care Solutions goed inzetten bij deze innovatieve oplossing dat bedacht is voor het volgende praktijkprobleem Op de (IC’s ICV, ICK EN ICN) is na het verplaatsen/transport van een patiënt een kluwen aan infuuslijnen ontstaan. Dit heeft verschillende gevolgen. 1. Het kost de verpleegkundigen veel tijd om dit opnieuw te organiseren en overzicht te krijgen. 2. Medicatie inclusief lijnen worden opnieuw gemaakt en opnieuw aangesloten (met evt. hemodynamische instabiliteit tot gevolg, tijd die het kost om medicatie te maken en verspilling van de medicatie en lijnen wat hogeren kosten met zich meebrengt). Een oplossing die infuuslijnen (zowel extentielijnen als volumetrische infuuslijnen) ordent en op hun plaats houdt. Bartel Timmermans, werkend bij Create4Care in het Erasmus MC heeft met behulp van studenten dit probleem tot een oplossing en product weten te maken. Er is al veel vraag naar dit product. Best Care Solutions gaat dit product in grote schalen produceren en vermarkten.

"Het partnership tussen Create4Care-Erasmus MC en Best Care Solutions draagt bij aan het genereren van innovatieve ideëen, het geconnecteerd zijn met zorgprofessionals en het kunnen klankborden aangaande (potentiële) zorginnovaties."
Berry Graveth
Mede-eigenaar Best Care Solutions

Over ons

Zorginnovaties010 is het zorginnovatieplatform van Rotterdam waar het ontwikkelen en aanbieden van zorginnovaties zowel nationaal als internationaal mogelijk wordt gemaakt. Dit is een in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC.

Contact