Trackcura

Beschrijving

Onder de naam TrackCura is begin 2018 een samenwerking gestart tussen het Dermahaven, Erasmus MC, Steunpunt KOEL, Little Rocket en Ehealth Company om de huisarts te helpen bij het vervullen van zijn poortwachtersfunctie en het kiezen van de juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment. De juiste route wordt voornamelijk beïnvloed door het vergroten van de zekerheid van de huisarts in het diagnosticeren en behandelen.

De ambitie van TrackCura is ontstaan bij dermatoloog Ewout Baerveldt. “20% van de klachten die de huisarts ziet, is huidgerelateerd. Als dermatoloog in het ziekenhuis merk ik dat er regelmatig onjuiste verwijzingen bij mij terecht komen. Ik wil de huisarts helpen om deze patiënten in zijn praktijk op een juiste manier te kunnen helpen. Daar is TrackCura de oplossing voor!”

Door inzicht in eigen kennis en kunde in de vorm van data over de verwijskwaliteit, kan de huisarts gericht nascholen, technologie inzetten en advies vragen. Zo vormt data de weg naar effectiever zorg!

"Zorginnovaties010 is een prachtig initiatief van de gemeente Rotterdam en Erasmus MC! Dankzij dit platform heb ik kennis gemaakt met een dermatologische innovatie die heeft uitgemond in de oprichting van Trackcura."
Jan Willem Faessen
Ondernemer

Over ons

Zorginnovaties010 is het zorginnovatieplatform van Rotterdam waar het ontwikkelen en aanbieden van zorginnovaties zowel nationaal als internationaal mogelijk wordt gemaakt. Dit is een in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC.

Contact