Phileas

Beschrijving

Mira en Ad Overkleeft zijn de eigenaren van Phileas. Beide hebben ze al meer dan 25 jaar ervaring in de leefstijl- en vitaliteitsbevordering. Via die weg zijn ze begin 2018 in aanraking gekomen met het Reis je Fit project via het Erasmus MC. Mira en Ad hebben het product verder ontwikkeld naar het huidige Phileas project, na een onderzoek van vijf jaar hoe gamification gedragsverandering positief kan bevorderen.

Phileas is een app die bedrijven helpt om hun medewerkers te stimuleren om fit te worden middels een vitaliteitsreis. De focus ligt op de participatie van de medewerkers met als doel om gezond gedrag leuk te maken. Op deze manier wordt het bedrijfsleven gezonder en dat draagt bij aan een vitalere economie.

Phileas is uniek product door het gebruik van social incentives, directe beloning en inzicht in resultaat.

Tijdens de vitaliteitsreis komen de deelnemers in aanraking met games in de categorie voeding, beweging en ontspanning. De games vinden plaats in verschillende landen en continenten in een online omgeving. Na een traject van 13 weken met tussendoor drie weegmomenten, wordt er een winnaar gekozen. De winnaar komt voort uit een rankingsysteem tussen de deelnemers en officiële resultaten vanuit de weegmomenten.

Op dit moment is de Phileas app actief en op de markt. De pilot is positief afgesloten en er staan al een paar nieuwe samenwerkingen op de planning met verschillende bedrijven. Dat Phileas nu zo goed in de markt staat, is mede mogelijk gemaakt door het Erasmus MC. Phileas is in co-creatie ontwikkeld met

en gevalideerd door het Erasmus MC. Daarnaast helpen ze met verschillende innovatie- en denkprocessen en zorgt het voor een positieve naamsbekendheid. Dit kan zorgen voor nieuwe samenwerkingen en positieve ontwikkelingen. Een zo’n ontwikkeling op dit moment is het implementeren van een op maat gemaakt voedingsplan in de app, zodat het nog persoonlijker wordt.
 
Samen met het Erasmus MC hopen Ad en Mira dat ze het eerste wetenschappelijk gevalideerde vitaliteitsprogramma kunnen worden. Een programma dat straks ook door verschillende zorgverzekeraars zal worden erkend.

Spelen en belonen in plaats van instructie en ‘vingertje wijzen’. Dat maakt het verschil. Iedereen kan meedoen, niemand wordt uitgesloten!

"Phileas is een vitaliteitsreis waar wetenschap en 25 jaar praktijkervaring samen komen."
Mira de Bruin
Oprichter Phileas

Over ons

Zorginnovaties010 is het zorginnovatieplatform van Rotterdam waar het ontwikkelen en aanbieden van zorginnovaties zowel nationaal als internationaal mogelijk wordt gemaakt. Dit is een in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC.

Contact