Softkees

Innovatie

De SoftKees is een zacht siliconen omhulsel dat om een katheteraansluiting geplaatst kan worden. Tijdens de dagelijkse bezigheden en tijdens het slapen ervaart de patiënt ongemak van de katheteraansluiting. De SoftKees verlaagt de kans op drukplekken en moet het ongemak van de aansluiting verkleinen. Bij ernstig zieke patiënten is het soms nodig om drains of ander materiaal in de patiënt aan te brengen. Het contact tussen het materiaal en de huid is soms pijnlijk of kan tot huidschade leiden. Het aansluitstuk kan in de rug drukken tijdens het slapen of wanneer de patient in een stoel zit. Dit kan leiden tot pijn en ongemakken.

Afdeling Erasmus MC

Urologie

Marktpotentie

Alle patienten die nierdrain of kather hebben

Uitleg

Als oplossing voor het probleem waarbij ernstig zieke patiënten pijn en ongemakkelijk hebben doordat de drain in de huid drukt, is de SoftKees bedacht. Veel patiënten hebben last van een pijnlijke kapotte huid bij de aansluiting van de drain. Hierdoor zal de SoftKees een bijdrage kunnen leveren aan het bevorderen van de gezondheid van deze patiënten. Samen met een technische coach heeft de patiënt de SoftKees ontwikkeld; een gegoten kussentje van silicone.

De huidige stand van zaken

Een eerste proefversie is positief getest op een patient, het silicone kussentje zat zeer comfortabel.

Commerciële behoefte

Wij zijn opzoek naar een bedrijf/ondernemer die ons product op de markt wil brengen in Nederland en internationaal.

Over ons

Zorginnovaties010 is het zorginnovatieplatform van Rotterdam waar het ontwikkelen en aanbieden van zorginnovaties zowel nationaal als internationaal mogelijk wordt gemaakt. Dit is een in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC.

Contact