Luierstans

Innovatie

(Kinder)verpleegkundigen kunnen met de dubbele luier-techniek op een eenvoudige manier in één keer een ronde uitsparing in de luier maken en de kinesiologietape heeft een speciaal ontwerpt, dat er voor zorgt dat de ronde uitsparing in zijn geheel wordt afgesloten. Voorheen werden de luiers voor kinderen, die een hypospadiecorrectie ondergaan, geprepareerd door met een schaar een gat in de luier te maken en deze open delen dicht te plakken met stukjes leukoplast. Dit is tijdrovend en fysiek zwaar werk.

Afdeling Erasmus MC

Dagbehandeling

Marktpotentie

+/- 2000 luiers per jaar nodig in het Erasmus MC.
10 locaties in Nederland waar Hypospadie wordt
uitgevoerd.

Uitleg

De oplossing dat voor dit probleem bedacht is, is de dubbele luier-techniek. (Kinder)verpleegkundigen kunnen op een eenvoudige manier in één keer een ronde uitsparing in de luier maken en de kinesiologietape heeft een speciaal ontwerpt, dat ervoor zorgt dat de ronde uitsparing in zijn geheel wordt afgesloten. Toepasbaar voor afdelingen naast de dagbehandeling is de medium care kinderheelkunde en voor andere ziekenhuizen waar eenzelfde ingreep wordt uitgevoerd.

De huidige stand van zaken

Er is een prototype een jaar in gebruik op de dagbehandeling van het Erasmus MC-Sophia.

Commerciële behoefte

Wij zijn opzoek naar een bedrijf/ondernemer die ons product op de markt wil brengen in Nederland en internationaal.

Over ons

Zorginnovaties010 is het zorginnovatieplatform van Rotterdam waar het ontwikkelen en aanbieden van zorginnovaties zowel nationaal als internationaal mogelijk wordt gemaakt. Dit is een in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC.

Contact