Happy Measure

Innovatie

Op de afdelingen ICN en HCN binnen het Erasmus Medisch Centrum – Sophia Kinderziekenhuis wordt de schedelomtrek van de kinderen momenteel met een huishoudmeetlint gemeten. De verpleegkundigen zijn echter niet tevreden met de huidige manier van meten, omdat deze meting vaak niet nauwkeurig is en leidt makkelijk tot afleesfouten. Ook is het meetlint moeilijk te reinigen door de metalen clip en de drukknop. Alle pasgeboren kinderen, maar voornamelijk te vroeggeboren kinderen, lopen een risico op het ontwikkelen van een ernstige infectie. Het meetlint bevat momenteel een metalen clip aan het begin van het lint en een drukknop om het meetlint vast te binden. De clip en de drukknop voelen koud aan en kunnen een schrikreactie veroorzaken bij de prematuur. De Happy Measure wordt gebruikt om de schedelomtrek te meten bij kinderen op een intensive care neonatologie. Deze meetlint is nauwkeuriger en gebruiksvriendelijker voor de verpleegkundige en het instrument verlaagd het risico op afleesfouten door verpleegkundigen, infectie- en overprikkelingsrisico bij de kinderen.

Afdeling Erasmus MC

Sophia Kinderziekenhuis

Marktpotentie

Patiëntgebonden

Uitleg

De Happy Measure meet nauwkeuriger en is gebruiksvriendelijker voor de verpleegkundigen doordat er ander materiaal wordt gebruikt. Het instrument verlaagt het risico op afleesfouten door verpleegkundigen, infectie- en overprikkelingsrisico bij de kinderen. Het meetlint is disposable en patientgebonden en zal dus worden weggegooid als het kind uit het ziekenhuis ontslagen is.

De huidige stand van zaken

De Happy Measure wordt momenteel getest op de afdelingen binnen het Erasmus MC.

Commerciële behoefte

Wij zijn opzoek naar een bedrijf/ondernemer die ons product op de markt wil brengen in Nederland en internationaal.

Zorginnovaties010 happy measure

Over ons

Zorginnovaties010 is het zorginnovatieplatform van Rotterdam waar het ontwikkelen en aanbieden van zorginnovaties zowel nationaal als internationaal mogelijk wordt gemaakt. Dit is een in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC.

Contact